Header AD

Ads

Obi Budo-Belt Organization Kyokushin

 



Obi Budo: Είναι η ζώνη που φορούν οι αθλητές/τριες και οι Sensei που έχουν κατακτήσει μετά από πολύ κούραση και αγώνα.


Sensei Obi Budo, Belt:  Οι Sensei όταν μετά από το ταξίδι τους στην περιήγηση για την κατάκτηση, φτάσουν επιτέλους στην μαύρη ζώνη, θα πρέπει όλοι και όλες να συνειδητοποιήσουμε ότι τότε θα ξεκινήσουμε ταπεινά και με σεβασμό, να ανακαλύψουμε και να αποκαλύψουμε στον εαυτό μας την πραγματικότητα, ότι τώρα ξεκινάμε τον πραγματικό προορισμό, για να μάθουμε καράτε.

Η ζώνη φανερώνει δύο πράγματα που αρχικά ένας μαθητής με γυμνό οφθαλμό, μπορεί και ο ίδιος να αντιληφθεί.

Στην μια άκρη της ζώνης, φανερώνεται το όνομα μας, ο βαθμός που έχουμε κατακτήσει και στο πιο κάτω σημείο, υπάρχει μια ετικέτα που αποδεικνύει σε ποιο  federation το έχουμε αποκτήσει.

Από την άλλη άκρη της ζώνης, φαίνεται ο οργανισμός που ανήκουμε και κατόπιν εισήγησης του εκάστοτε Branch Chief, η εξεταστή, ο οργανισμός αυτός μας εμπιστεύεται και μας σέβεται, δίνοντας μας την ευχέρεια να φέρουμε την ζώνη αυτού.

Καθώς επίσης και στο gi (φόρμα) που φοράμε στο επάνω αριστερό μέρος του στήθους μας, υπάρχει και το αντίστοιχο Kanji (σήμα) του ίδιου φερόμενου οργανισμού που μας εμπιστεύτηκε.

Έτσι λοιπόν όταν έρχεται ένα νέο μέλος να δουλέψει μαζί μας (να γυμναστεί), από την πρώτη κιόλας στιγμή, παρατηρεί αυτές τις δύο μικρές αλλά ταυτόχρονα τεράστιες λεπτομέρειες.

Ο Sensei όπως προανέφερα, έχει κουραστεί για να φτάσει έστω στην κατάκτηση της πρώτης μαύρης ζώνης.

Ο νέος μαθητής λοιπόν όταν ξεκινήσει μαζί μας και πραγματικά μας εμπιστευτεί, με τον πραγματικό ορισμό της εμπιστοσύνης, ίσως αργότερα ανακαλύψει ότι αλλουνού οργανισμού ζώνη φοράμε, σε άλλον οργανισμό ανήκουμε και στο gi (φόρμα), φέρουμε άλλο Kanji (σήμα).


Εκεί πραγματικά, ο Sensei έχει μπει στην διαδικασία να παραπλανήσει τον μαθητή του, η ακόμα τους φίλους και συγγενείς που στηρίζουν τον μαθητή αυτόν.

Πραγματικά, όταν ο αθλητής ανακαλύπτει τέτοια φαινόμενα, χάνει τον σεβασμό του απέναντι στον Sensei και νιώθει παραπλανημένος η και κάποιες στιγμές εξαπατημένος.

Βέβαια, ίσως κάποιες στιγμές, ο ίδιος ο Sensei να αποφάσισε να αποχωρήσει από τον οποιονδήποτε οργανισμό έχει κατακτήσει πρωτίστως τον βαθμό του και να αναγκάστηκε να εισχωρήσει σε έναν οποιονδήποτε νέο οργανισμό-αυτά είναι συχνά φαινόμενα.

Ένας πραγματικός Sensei Budoka, θα έπρεπε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με ευλάβεια και θρησκευτικότητα να έχει καταθέσει την μαύρη ζώνη, από την οργάνωση που την είχε αποκτήσει σε ένα αξιοσέβαστο προσωπικό χώρο.

Έτσι λοιπόν, δεν θα έδινε κανένα δικαίωμα στον μαθητή του, να θεωρήσει τον εαυτό του παραπλανημένο η και εξαπατημένο σε φίλους και συγγενείς.

Μετά τιμής,
Shihan Νικόλαος Παναγοηλιόπουλος

Obi Budo-Belt Organization Kyokushin Obi Budo-Belt Organization Kyokushin Reviewed by Fyli News on Αυγούστου 12, 2022 Rating: 5

Post AD