Header AD

Ads

KWUNION OFFICIAL STATEMENT





Μετάφραση Επιστολής KWU στα Ελληνικά


Αγαπητοί εκπαιδευτές, μέλη και υποστηρικτές του Kyokushin σε όλο τον κόσμο

Με έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις που έκαναν οι Kyokushin-kan σχετικά με τη συμμετοχή τους στο KWUnion και τις θεωρίες που αναπτύσσουν.

Η Kyokushin-Kan Enterprise ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της KWUnion το 2011 - μια Ένωση που ιδρύθηκε και εγγράφηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο κόσμος του Kyokushin γνωρίζει τι και πώς έχει συνεισφέρει το KWUnion στις ιδρυτικές ομοσπονδίες και τα οφέλη και τα πλεονεκτήματά τους.

Το 2016, η Kyokushin-Kan Enterprise χρεώθηκε και κήρυξε πτώχευση στην Ιαπωνία. Δημόσια γνωστή ήταν η επακόλουθη δικαστική δημοπρασία για την πώληση των εμπορικών σημάτων Kyokushin-Kan. Στις 20 Ιανουαρίου 2017, ανακοινώθηκε στον επίσημο ιστότοπο ότι το εμπορικό σήμα που σχετίζεται με το Kyokushin-Kan κηρύχθηκε δημόσια ιδιοκτησία από το Εθνικό Γραφείο Φορολογίας του Kanto Shinetsu. Στις 7 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους, με την αποχώρηση του αναπληρωτή διευθυντή και αρκετών διευθυντών υποκαταστημάτων, η Kaicho Royama δήλωσε ότι θα δούλευε σε ένα νέο σύστημα. Από την ημερομηνία της πτώχευσης, η Kyokushin-Kan Enterprise δεν είναι επίσημο μέλος του KWUnion.

Αργότερα, στις 5 Φεβρουαρίου 2017, ο Kyokushin-Kan και ο Shihan Tsuyoshi Hiroshige χώρισαν δημόσια και ο Shihan Hiroshige απομακρύνθηκε και ίδρυσε τη δική του ομοσπονδία. Ίσως κάναμε το λάθος ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για το Kyokushin-Kan, η ηγεσία του KWUnion υποστήριξε τον Kaicho Royama και δεν δέχτηκε τον Shihan Hiroshige (αργότερα Kancho του Kenbukai), παρά την τεράστια συνεισφορά του στο Kyokushin.

Από την πτώχευση του Kyokushin-Kan και, κατά συνέπεια, του νεοσύστατου Ιδρύματος Kyokushin Shogakukai Kyokushin Karate-Do Renmei, το KWUnion αντιμετωπίζει τον νεοσύστατο οργανισμό με σεβασμό και ανοιχτή πόρτα. Μετά τον θάνατο του Shihan Loek Hollander (ιδρυτικό μέλος του KWUnion για λογαριασμό της KWF) το 2020 και του Hanshi Steve Arneil το 2021 (ιδρυτικό μέλος του KWUnion για λογαριασμό της IFK), στον απόηχο της τραγωδίας που έπληξε τα δύο έθνη της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκαν επίσημες συναντήσεις των ηγετών της KWUnion τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2022 για το νέο στάδιο ανάπτυξης του KWUnion. Ομόφωνα, οι απαιτήσεις του Kaicho Royama κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σύγκρουσης να εκπροσωπηθεί το νέο Kyokushin-kan στο KWUnion από άλλο άτομο απορρίφθηκαν.

Όσο για το τι είναι το Kyokushin και τι είναι το SENSHI, και μια άλλη δήλωση για την κληρονομιά του Sosai Mas Oyama, ο χρόνος θα δείξει.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2018, σε μια τακτική συνεδρίαση των στελεχών του KWUnion, ψηφίστηκε ομόφωνα και υποστηρίχθηκε από όλους τους ηγέτες και στη συνέχεια ίδρυσε το KWU International Professional League. Τα πρακτικά αυτής της συνάντησης δημοσιεύονται στο kwunion.com στην ενότητα έγγραφα.

Το SENSHI είναι ένα έργο που δεν αποτελεί νομικά μέρος του KWUnion, εκτός από το ότι πολλοί από τους ήρωες του Kyokushin που μας εκπροσώπησαν στο K-1 αποτελούν σημαντική κινητήρια δύναμη στην ανάπτυξη του SENSHI. Μπορεί να φανεί ότι πολλοί από τη νέα γενιά μαχητών Kyokushin έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν το όνομα του Kyokushin σε μια αναμέτρηση με άλλους εκπροσώπους των μαχητών και των παραδόσεων.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς του Kyokushin-kan ότι ο Sosai Oyama αρνήθηκε την πλήρη επαφή, ας αναφερθούμε στο 1964 και στους τρεις μαχητές, Tadashi Nakamura, Akio Fujihira και Kenji Kurosaki, που αντιμετώπισαν το Muay Thai. Οι κανόνες τροποποιήθηκαν μεταξύ των δύο στυλ με ρίψεις, γροθιές με το κεφάλι, κ.λπ. Αυτοί οι αγώνες συνέβαλαν στη μεγαλύτερη δημοτικότητα του Kyokushin. Υπάρχουν βιντεοσκοπήσεις αυτών των αγώνων, πολλές καταγραφές αρχείου εκπαίδευσης πλήρους επαφής στο dojo Hombu, προπονήσεις με επικεφαλής τον Sosai και βίντεο που έχουν εμπνεύσει γενιές.

Όσο για τον ίδιο τον Kaicho Royama, είναι γνωστός με το ring όνομα Goro Arashi και έχει αποδείξει τη δύναμη του Kyokushin συμμετέχοντας σε αγώνες Kickboxing. Ομοίως, ως KWUnion, δημιουργήσαμε μια ξεχωριστή νομική οντότητα του επαγγελματικού πρωταθλήματος SENSHI για να δώσουμε σε όλους τους μαχητές Kyokushin ένα μέλλον και μια ευκαιρία να γίνουν επαγγελματίες ενώ συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στο Kyokushin.

Πολλοί εξαιρετικοί μαχητές, όπως ο Tenshin Nasukawa, παράτησαν το Kyokushin σε νεαρή ηλικία και μπήκαν στον επαγγελματικό κόσμο.

Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για τους μαχητές Kyokushin να εκπληρώσουν το μονοπάτι Kyokushin σε όλη τους τη ζωή, όπως αναφέρεται στις αρχές του dojo (Dojo-Kun) και πιστεύουμε ότι η απόδειξη της δύναμης του Kyokushin σε σχέση με όλες τις πολεμικές τέχνες που έχουν υπάρξει είναι ουσία του Kyokushin που έχει στοχεύσει ο Sosai Oyama.

Η μεγαλύτερη αποστολή του KWUnion είναι να αναπτύξει το Kyokushin σε όλη την αιωνιότητα. Το KWUnion αποτελείται από περισσότερους από 200.000 υποστηρικτές και πολλούς οργανισμούς Kyokushin και φέρει μεγαλύτερη ευθύνη από οποιαδήποτε μεμονωμένη ομάδα ή οργανισμό.

Το KWUnion θα συνεχίσει να λειτουργεί ως πλατφόρμα που στοχεύει να σταματήσει την αποδυνάμωση του Kyokushin λόγω προσωρινών συναισθημάτων και επαναλαμβανόμενων διαφωνιών μεταξύ κορυφαίων μάνατζερ και να παράγει εξαιρετικούς μαχητές Kyokushin που μπορούν να συνεισφέρουν σε οποιονδήποτε κόσμο και να διατηρήσει το Kyokushin για πολλά χρόνια ακόμα.

Πιστεύουμε ότι το μέλλον του Kyokushin θα είναι σίγουρα λαμπρό εάν οι Senseis και οι Shihans με πολλά Kyokushin dojo, δεν σκεφτόντουσαν τον εαυτό τους αλλά το μέλλον του Kyokushin και ενεργούσαν ανάλογα.

Επιπλέον, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε εν συντομία για τη νέα οντότητα του ομίλου με το όνομα KWU SENSHI. Αυτή η οντότητα είναι χωρισμένη από την KWU, αλλά έχουν μια κοινή αποστολή να αναπτύξουν το Kyokushin σε όλη την αιωνιότητα.

Λεπτομερείς πληροφορίες και επίσημη ανακοίνωση για την εγκατάσταση KWU SENSHI θα παρέχονται ξεχωριστά. Πιστεύουμε ότι αυτή η νέα οντότητα θα φέρει πρόσθετη αξία στον κόσμο του Kyokushin.

Σχετικά με το KWU SENSHI με τον Πρόεδρο Shihan Akira Masuda και τη διοίκηση των Shihan Francisco Filho, Shihan Semmy Schilt, Shihan Sam Greco, Shihan Ryu Narushima, Shihan Nicholas Pettas, Shihan Glaube Feitosa, Sensei Ewerton Teixeira, Sensei Andrews Nakaharsei, Sensei Nikoleishvili, Sensei Jan Soukup, Sensei Petar Martinov και Sensei Yusuke Fujii - η άποψή τους για το τι είναι το Kyokushin και την κληρονομιά του Sosai Mas Oyama είναι σημαντικά διαφορετική από την άποψη και την κατανόηση του νέου Kyokushin-kan.

Το KWUnion, παρά την περίπλοκη πολιτική κατάσταση και την απόφαση να περιμένει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, θα επιλέξει το 2024 ως νέους ηγέτες και τον δρόμο που θα ακολουθήσει.

https://www.kwunion.com/news/kwunion-letter-december-2023/ 


 

KWUNION OFFICIAL STATEMENT KWUNION OFFICIAL STATEMENT Reviewed by Challenge on Ιανουαρίου 19, 2024 Rating: 5

Post AD